Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Αλμα σε Νομικές, Αστυνομικές και Παραϊατρικά


Προσθήκη λεζάντας
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός).

Τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν την άνοδο των βάσεων στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Φιλολογίας), στα Στρατιωτικά Τμήματα κυρίως του 1ου, 3ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου, στις Αστυνομικές Σχολές και στα Παραϊατρικά Τμήματα ΤΕΙ του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, την πτώση των βάσεων στις περισσότερες περιφερειακές Σχολές του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικά Τμήματα, Τμήματα Χημείας και Πληροφορικής κ.λπ.), την «πριγκιπική» σταθερότητα (στο ύψος τους) των Ιατρικών, Οδοντιατρικών, Φαρμακευτικών Σχολών του 3ου Επιστημονικού Πεδίου και τις αυξομειώσεις στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (Οικονομικές Σχολές).
Χάος; Κάθε άλλο. Ολα μοντάρονται στις διαφορετικές επιδόσεις των υποψηφίων στις Κατευθύνσεις (για παράδειγμα καλύτερες στην Θεωρητική, χειρότερες στην Τεχνολογική) και στο γεγονός ότι εφέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μεγάλη μερίδα υποψηφίων επέλεξε Σχολές με βασικό κριτήριο η έδρα τους να βρίσκεται κοντά στη μόνιμη κατοικία τους.
Αυτοί ακριβώς οι λόγοι, μαζί με το γεγονός ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα (δάσκαλοι) εγκαταλείπονται από ένα μέρος των αριστούχων, οδηγούν στο άλμα της Νομικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης που θα «πάρουν κεφάλι» από τα Πολυτεχνικά Τμήματα των δύο μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας και θα βρεθούν μερικές ανάσες πίσω από την Ιατρική Αθήνας.

Κατάλογος ηλεκτρονικών διευθύνσεων σχολών και τμημάτων ανά Πανεπιστήμιο και πόλη

Ένας εύχρηστος κατάλογος που περιέχει όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων των Πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων, ταξινομημένες ανά Πανεπιστήμιο και ανά πόλη. Πατώντας πάνω στο όνομα του Πανεπιστημίου, της Σχολής ή του Τμήματος μεταφέρεστε στο αντίστοιχο site.



  
Τμήμα Θεολογίας


Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Πτώση τιμών μέχρι και 20% στη φοιτητική στέγη στη Θεσσαλία


ΕνοικιάζεταιΜείωση στα φοιτητικά ενοίκια στο Νομό Μαγνησίας μέχρι και 20% αναμένεται για φέτος. Η μείωση έχει άμεση σχέση με την οικονομική κρίση και την αδυναμία των γονέων να πληρώσουν πολύ ακριβά μισθώματα. Σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει για τους ιδιοκτήτες ο κίνδυνος της καθυστέρησης ή και της μη καταβολής των ενοικίων. Σε ένα τέτοιο κλίμα οι τιμές αναπροσαρμόζονται προς τα κάτω.
Η μεγάλη κινητικότητα για την ενοικίαση φοιτητικής στέγης αναμένεται να υπάρξει στο Βόλο αμέσως μόλις ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής και οι φοιτητές γνωρίζουν, σε ποια πόλη θα σπουδάσουν.
Προς το παρόν κάποια τηλεφωνήματα γίνονται από γονείς προς τα μεσιτικά γραφεία, περισσότερο διερευνητικού χαρακτήρα, καθώς φέτος η πορεία των βάσεων προμηνύει μεγάλες ανατροπές.
Το κυρίαρχο ερώτημα, όμως, είναι προς τα πού θα κινηθούν φέτος οι τιμές των φοιτητικών ενοικίων.

Φοιτητικές Εστίες Προυποθέσεις - Δικαιολογητικά

Κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των φοιτητών – σπουδαστών που πρόκειται να εισαχθούν στις Φ.Ε-Σ.Ε. γίνεται από την Εφορεία της Εστίας µε κοινωνικοοικονοµικά κριτήρια.
Κατά την αξιολόγηση συνυπολογίζονται:
1. Κοινωνικά κριτήρια όπως απορίας, ορφανοί, άτοµα µε ειδικές ανάγκες, πολυτεκνία.
2. Το ετήσιο δηλωθέν εισόδηµα των γονέων τους. ∆ηλωθέν εισόδηµα είναι το συνολικό εισόδηµα που δηλώνει ο φορολογούµενος από κάθε κατηγορία προκειµένου να φορολογηθεί.
3. Ο αριθµός των µελών της οικογένειας του υποψηφίου, στον οποίο αναφέρονται οι γονείς και τα ανύπαντρα αδέρφια κάτω των 22 ετών όταν δεν σπουδάζουν και κάτω των 28 ετών φοιτητές σπουδαστές –τριες.
4. Σε περίπτωση πολύτεκνης οικογένειας λαµβάνονται υπόψη οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1910/1944  (ΦΕΚ Α 229) «Περί τροποποιήσεως και συµπληρώσεως της νοµοθεσίας Περί προστασίας πολυτέκνων», όπως τροποποιήθηκε µε τις διατάξεις του Νόµου 860/1979  (ΦΕΚ Α2).


Χρήσιμες συμβουλές προς γονείς και φοιτητές από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή, για την εύρεση κατοικίας.


Ψάχνοντας, για σπίτι οι φοιτητές και οι γονείς τους, πρέπει να προσέχουν:

1. Τα σπίτια στο κέντρο των πόλεων είναι, κατά κανόνα, παλαιότερα και πιο ακριβά σε σχέση με αυτά που βρίσκονται εκτός κέντρου.
2. Να ελέγχουν την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι μας παρέχει αυτή (super market, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη κλπ).
3. Να ελέγχουν καλά το σπίτι, για να διαπιστώσουν τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουν στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσουν να κατοικούν στο σπίτι.
4. Να έχουν πλήρη εικόνα του κόστους (κοινόχρηστα, πετρέλαιο), προτού καταλήξουν στην απόφαση να νοικιάσουν ένα σπίτι.
Επίσης πρέπει απαραίτητα να γνωρίζουν:

Επτά συμβουλές προς τους νέους φοιτητές και τους γονείς τους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων


1. Μην πανικοβάλλεστε, σπίτια υπάρχουν για όλους! Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή, ούτε τα μαθήματα αρχίζουν την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων!!  

2. Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, (σύνηθες λάθος των γονέων...)! Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω, υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα!

3. Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε. Αν σας ζητήσουν μίσθωμα που υπερβαίνει τα οικονομικά σας, μη το δεχτείτε, γιατί θα βρείτε σίγουρα αυτό που ζητάτε λίγο παραπέρα!

Με ποιους τρόπους μπορούμε να βρούμε φοιτητικό σπίτι


Αναζήτηση για φοιτητικό σπίτι μπορούμε να κάνουμε:

1. Από διάφορα sites αγγελιών.
Βρήκαμε τα παρακάτω: 
                                                      http://getahome.gr/  
                                                      http://www.homebay.gr/SearchByArea.aspx?t=1&a=2  
                                                      agelioforos.gr  κυρίως για Θεσσαλονίκη.

2. Από αγγελίες στους πίνακες ανακοινώσεων των σχολών.

3. Από ενοικιαστήρια έξω από τα σπίτια, κολώνες και άλλα δημόσια μέρη.

4. Από μικρές αγγελίες στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, Πανελλαδικό και Τοπικό.

5. Από τις τοπικές Ενώσεις Ιδιοκτητών Ακινήτων. Για να δείτε τον  κατάλογο σωματείων ΠΟΜΙΔΑ πατήστε:  http://www.pomida.gr/pomida/meli.htm

Αισθητή μείωση κόστους της φοιτητικής στέγης


 Για πληθώρα διαμερισμάτων που απευθύνονται σε φοιτητές, «με ιδιαίτερα συμπιεσμένες τις τιμές», έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων Β. Ελλάδας, Νίκος Δίγκας-Χαρδαλιάς. «Ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής μπορεί να εξασφαλίσει τη διαμονή του σε ακίνητο με τιμή ακόμα και κάτω των 150 ευρώ», ανέφερε, σημειώνοντας πως «θα ήταν φαιδρό προ πενταετίας να μιλούσε κανείς για φοιτητική διαμονή με το κόστος της να διαμορφώνεται σε ποσό κάτω των 350 ευρώ». Μάλιστα, ο κ. Δίγκας σημειώνει ότι ενώ ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης ακινήτων, ωστόσο μαζί με την οικογένειά του μένει σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αυτό που άλλαξε είναι η σχέση σπιτονοικοκύρη - ενοικιαστή. Οπως λέει ο κ. Δίγκας, πλέον ο μισθωτής προβαίνει σε πλήθος ερωτήσεων προς τον υποψήφιο ενοικιαστή.


«Πέφτουν» οι τιμές στα φοιτητικά ενοίκια
Με ευκαιρίες για φθηνά ακίνητα, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε φέτος το κυνήγι της φοιτητικής στέγης. Κάθε χρόνο, χιλιάδες νέοι φοιτητές αρχίζουν αυτή την περίοδο την αναζήτηση, για να βρουν «φθηνό» σπίτι στον τόπο που βρίσκεται η σχολή τους. Υπολογίζεται ότι ενοικιάζονται πάνω από 100.000 σπίτια από φοιτητές και κάθε οικογένεια ξοδεύει μόνο για ενοίκιο από 3.000 έως 6.000 ευρώ, ετησίως.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Α. Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 27-08-2012  στις 10:00 δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείουhttp://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Δευτέρας.
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr .

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Λουκέτο σε 10 ΑΕΙ – Tα τμήματα που κλείνουν και συγχωνεύονται


Λουκέτο σε 10 ΑΕΙ – Tα τμήματα που κλείνουν και συγχωνεύονται


Έρχονται συγχωνεύσεις τμημάτων ή και σχολών ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου. Παράλληλα έρχονται συγχωνεύσεις μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και την ενσωμάτωση ενός μέρους πανεπιστημίου ή τεχνολογικού ιδρύματος σε ένα άλλο.
Τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου. Στερεάς Ελλάδας, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Πάντειο, Οικονομικό Αθηνών, Χαροκόπειο, Γεωπονικό, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών καθώς και το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι τα πρώτα στο κατάλογο.