Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Οταν η γνώση γίνεται… απόγνωση

Πανάκριβο το “δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο”- Ο γολγοθάς χιλιάδων οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους

Πόσο σας στοιχίζει μηνιαίως η φοίτησή σας στο πανεπιστήμιο; Αυτή η ερώτηση απευθύνθηκε σε 650 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΜΠ, του Παντείου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΕΡΕΥΝΑ Tου Χρήστου Κάτσικα
40


Οσοι πιστεύουν ότι το ακριβοπληρωμένο στον βωμό της παραπαιδείας «εισιτήριο» εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και η επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού τελειώνουν με την είσοδο των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γελιούνται.

Αν «κρυφάκουγε» κανείς τις συζητήσεις που ανοίγονται αυτές τις μέρες στα νοικοκυριά που έχουν παιδιά τα οποία ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα διαπίστωνε ότι όλες οι κουβέντες εστιάζουν στους τρόπους κάλυψης του κόστους της φοιτητικής ιδιότητας του γόνου τους.


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην Εφημερίδα των Συντακτών
Πηγή: http://www.alfavita.gr/

Αυξάνονται οι εισακτέοι στις ΑΕΝ το 2013 - 2014


Την αύξηση των εισακτέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού στα 1.200 άτομα για το έτος 2013-2014 αποφάσισε στη συνεδρίασή του το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης. Στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης παρουσίασε σειρά παρεμβάσεων για τη ναυτική εκπαίδευση.

Το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης αποφάσισε παράλληλα από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος να θεσπιστεί για πρώτη φορά ως απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής στις ΑΕΝ η κατοχή τίτλου σπουδών ή πιστοποιητικού γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον Β2.
ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 
Φέτος θα αυξηθεί η μοριοδότηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας για τους υποψηφίους σπουδαστές (εκτός των υποψηφίων που προέρχονται από Πανελλαδικές Εξετάσεις).