Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2013

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι από την
Παρασκευή 28-6-2013 έως και την Παρασκευή 12-7-2013,
οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.)

Τις πρώτες ημέρες, δηλαδή ως και την Δευτέρα 1-7-2013, οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ., αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν Προσωρινή Αποθήκευση, ώστε, αφού εξοικειωθούν με την εφαρμογή, από την Τρίτη 2-7-2013 να μπορούν και να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ.

Οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.

Στάδια υποβολής Μ.Δ.

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, συχνές ερωτήσεις, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ.

Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους, την ειδική περίπτωση, στην οποία τυχόν ανήκουν και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄) ή ανά τομέα (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α΄). Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης.



Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία (ως 12-7-13), το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και καλό είναι αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου.

Ημέρες λειτουργίας των Λυκείων.

Επειδή κάποιοι υποψήφιοι θα χρειαστούν υποστήριξη για τη συμπλήρωση του δελτίου τους ή ενδεχομένως χρειαστούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των Λυκείων για την υποβολή του δελτίου τους, τις 2 εβδομάδες του Ιουλίου τα Λύκεια θα λειτουργήσουν ως εξής :

-       Μία μέρα κάθε εβδομάδας τα Λύκεια θα λειτουργήσουν με το προσωπικό της εφημερίας, όπως έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους.

-      Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 2-7-2013, την Παρασκευή 5-7-2013, την Τρίτη 9-7-2013 καθώς και την Παρασκευή 12-7-2013 με την παρουσία του Διευθυντή ή Υποδιευθυντή και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.

Αυτές τις 4 ημέρες όσοι υποψήφιοι έχουν καθυστερήσει μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους είτε για υπαγωγή σε κάποια ειδική περίπτωση είτε για να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν).        

Πηγή:  http://www.minedu.gov.gr/

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δείτε πόσοι έχουν βαθμό πρόσβασης μεγαλύτερο - μικρότερο από εσάς ανά κατεύθυνση

Μετά τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων είναι φανερό ότι οι βάσεις των σχολών γενικά θα πέσουν. Δείτε πόσοι έχουν μεγαλύτερο και πόσοι μικρότερο βαθμό πρόσβασης από εσάς. 
Αν υπολογίσετε και το που βρίσκεστε σε σχέση με τους βαθμούς στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας στα πεδία που σας ενδιαφέρουν καθώς και τον αριθμό εισακτέων, μπορείτε να έχετε μια προσωπική εκτίμηση για τις σχολές που πιθανόν έχετε πρόσβαση.







Επεξεργασία στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας
από Βελλίδου Φανή

Στατιστικά στοιχεία βαθμολογιών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2013

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πληροφορική. Χιλιάδες εισακτέοι για ένα επάγγελμα με προοπτικές

Χιλιάδες εισακτέοι για ένα επάγγελμα με προοπτικές  Αναδημοσίευση από:  Newsbeast.gr 


Στην πλειονότητα των ερευνών για τα επαγγέλματα με προοπτικές πολλές ειδικότητες του κλάδου της πληροφορικής έχουν κυρίαρχη θέση.

Η πληροφορική και οι τηλεπικοινωνίες θεωρούνται οι λεωφόροι του μέλλοντος και κατά κοινή ομολογία των συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού θα είναι τομείς που θα συνεχίσουν να έχουν ζήτηση.

Στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες τμήματα πληροφορικής τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι με το νέο ακαδημαϊκό χάρτη τα τμήματα πληροφορικής περιορίζονται αριθμητικά καθώς έχουμε πολλές συγχωνεύσεις.

Τμήματα για όλα τα βαθμολογικά «βαλάντια»

Η βαθμολογική διακύμανση στη βάση εισαγωγής των τμημάτων πληροφορικής είναι τέτοια που μας επιτρέπει να υποστηρίξουμε ότι υπάρχουν τμήματα για όλα τα βαθμολογικά «βαλάντια». Στον ακόλουθο πίνακα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι ακόμα και μαθητές με βαθμούς κάτω από τη βάση είχαν το 2012 τη δυνατότητα να εισαχθούν σε τμήμα που σχετίζεται με την πληροφορική. Η υψηλότερη βάση διαμορφώθηκε στα 18914 μόρια για το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Μετσόβιο και η χαμηλότερη στο τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία στα Γρεβενά με βάση εισαγωγής 6892 μόρια.

Σχολές ΑΕΙ με διπλά επαγγελματικά δικαιώματα


Αναδημοσίευση από: kathigitis.org   
Στο νέο μηχανογραφικό του Υπουργείου Παιδείας υπάρχουν αρκετές σχολές με διπλά επαγγελματικά δικαιώματα που αυξάνουν τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας για τους μαθητές που θα τις επιλέξουν. Καλό είναι τα τμήματα αυτά να τύχουν της προσοχής των μαθητών ειδικά στις μέρες μας όπου η ανεργία των νέων ανθρώπων ηλικίας έως 24 ετών έχει εκτοξευτεί στο 64,2%.

Τα 55 τμήματα με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης εισακτέων


Τα 55 τμήματα με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης εισακτέων   Αναδημοσίευση από:   Newsbeast.gr  
Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε χθες στη δημοσιότητα τους αριθμούς των εισακτέων ανά τμήμα και Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Μέσα από μια προσεκτική μελέτη των αριθμών εξάγονται πολύτιμα συμπεράσματα που συνοψίζονται στα εξής:

Έξυπνες επιλογές σχολών με λίγα μόρια εισαγωγής

Αναλυτικός οδηγός ανά επιστημονικό πεδίο

Έξυπνες επιλογές σχολών με λίγα μόρια εισαγωγής




Αναδημοσίευση από:   http://www.newsbeast.gr/

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών ξεκινά το δύσκολο έργο της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου. Κάποιοι μαθητές μπορεί να έχουν απογοητευτεί γιατί δεν κατάφεραν να γράψουν όσο θα ήθελαν. 

Δεν πρέπει όμως να απογοητεύονται καθώς υπάρχουν στο μηχανογραφικό καλές επιλογές για όλα τα βαθμολογικά βαλάντια ακόμα και για τα πιο μικρά.

Αυτό που χρειάζεται σε πρώτη φάση είναι ψυχραιμία και σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου μέσα από τη μελέτη όλων των τμημάτων.

Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε κάποια τμήματα που αξίζουν την προσοχή των μαθητών χωρίς να έχουν υψηλές βάσεις εισαγωγής.

Βάσεις εισαγωγής πολλών ταχυτήτων


36Ανοδος αναμένεται σε Νομικές, Φιλολογικές, Κοινωνιολογικές και Παιδαγωγικές Σχολές, δεν πέφτουν οι Ιατρικές, ενώ στα Τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής, Γεωπονικής και στις Πολυτεχνικές Σχολές θα υπάρξει πτώση


Του Χρήστου Κάτσικα
Αναδημοσίευση από την:   http://www.efsyn.gr/

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων μπαίνουμε στο τελευταίο στάδιο της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων, τα οποία θα αρχίσουν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και σε αποκλειστική προθεσμία που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄ θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου. Παράλληλα ώς και την Παρασκευή 28/6/2013, όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Τι χρειάζεται να κάνω για την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού 2013


1. Από το Λύκειο από το οποίο αποφοίτησα θα πρέπει, αν δεν έχω, να πάρω τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

2. Από το Λύκειο θα πάρω τη Βεβαίωση Πρόσβασης. Προσοχή! Τη βεβαίωση Πρόσβασης και το Απολυτήριο τα κρατάω στο αρχείο μου και όπου χρειαστεί καταθέτω μόνο επικυρωμένα φωτοαντίγραφα.

3. Στη συνέχεια, δημιουργώ και δοκιμάζω το Μηχανογραφικό ηλεκτρονικά μπαίνοντας στη διεύθυνση  http://exams.minedu.gov.gr .

4. Προσοχή! Δεν οριστικοποιώ το Μηχανογραφικό βιαστικά. Έχω δικαίωμα να κάνω όσες δοκιμές θέλω. Μετά την οριστικοποίηση δε μπορώ να κάνω καμία μεταβολή.

5. Τέλος οριστικοποιώ το μηχανογραφικό μου και κρατάω αντίγραφο.

Επίσης:

Μηχανογραφικά Δελτία 2013


ypdvmth thumb other250 0Από σήμερα Παρασκευή 21/6/2013, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr, αναρτώνται τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ-Β΄ και των ΕΠΑΛ-Α΄, ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή. Επίσης, από την Παρασκευή 21-6-2013 ως και την Παρασκευή 28-6-2013, όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.


Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και σε αποκλειστική προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

Πηγή:  http://www.minedu.gov.gr/

Ανακοίνωση βαθμών Πανελλαδικών εξετάσεων.


ypdvmth thumb other250 0Από το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποιείται ότι οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 21-6-2013 μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Παρασκευής, να βρίσκουν την βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.


Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄ θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.

Πηγή:  http://www.minedu.gov.gr/

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Σύγκριση αριθμού εισακτέων 2013 - 2012 ανά σχολή



Αναδημοσίευση από το http://sep4u.gr/




Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικό πίνακα για όλες τις σχολές και εδώ για να δείτε ανά επιστημονικό πεδίο.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σύγκριση αριθμού εισακτέων 2013 με 2012


Δείτε μια πρώτη σύγκριση του φετινού αριθμού εισακτέων με τον περσινό για τις θέσεις γενικής σειράς.

Στην αριστερή στήλη βλέπετε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και όλες τις σχολές τους, με τη νέα ονομασία τους και στη δεξιά την παλιά.
Μπορείτε να βρείτε εύκολα τη σχολή που σας ενδιαφέρει και να συγκρίνετε τον φετινό αριθμό εισακτέων με τον περσινό.

Για να δείτε τον πίνακα πατήστε εδώ.

Ανακοινώθηκε ο αριθμός εισακτέων ανά τμήμα για το ακαδημαικό έτος 2013 2014


Δείτε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας.

Περιέχει συγκριτικό πίνακα εισακτέων ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 με το 2013-2014.

Σε αυτόν το ποσοστό που αναφέρεται ως γενική σειρά είναι ο αριθμός εισακτέων, ενώ αυτός που αναφέρεται ως ειδική σειρά είναι ο συνολικός αριθμός των θέσεων που δίνεται στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (πολύτεκνοι,  τρίτεκνοι και  κοινωνικά κριτήρια)



Αναφέρεται επίσης το ποσοστό των επιπλέον θέσεων που δίνεται στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, όπως οι ομογενείς και άλλες.

Δείτε τους πίνακες με τον αριθμό εισακτέων ανά σχολή και τμήμα. Οι πρώτοι πίνακες αναφέρονται στη γενική σειρά και ακολουθούν οι πίνακες με τις ειδικές κατηγορίες.

Δείτε επίσης και συγκρίνετε, τους περσινούς πίνακες αριθμού εισακτέων για τη γενική σειρά και για τις ειδικές κατηγορίες.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αύριο Τρίτη 11/6/13 ο αριθμός εισακτέων για τα ΑΕΙ



Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 θα δημοσιοποιηθεί αύριο, Τρίτη 11 Ιουνίου.

Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ



Πηγή:  www.oaed.gr


Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται, ότι κατά το
σχολικό έτος 2013-14 θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ
6.900 μαθητές και μαθήτριες, προκειμένου να εκπαιδευτούν σε 32 ειδικότητες, με
ζήτηση στην Αγορά Εργασίας.





Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄ Τάξης
Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1990-1997.
Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 17-6-13 μέχρι 30-8-13 στις
Γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Όπου δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των εισακτέων, μέχρι 30-8-13, οι αιτήσεις
συνεχίζονται μέχρι συμπλήρωσής του.
Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά
κριτήρια.

Τέσσερα, αντί για έξι, τα μαθήματα των Πανελλαδικών

10-06-13 Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στον ΑΝΤ1 και το Γιώργο Παπαδάκη

ypdvmth thumb other250 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   του http://www.minedu.gov.gr/
Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής:

Τέσσερα, αντί για έξι, τα μαθήματα των Πανελλαδικών, για να μη δοκιμάζονται οι αντοχές των μαθητών, αλλά οι γνώσεις τους
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα επεξεργασμένο πρόγραμμα, για την αναμόρφωση του Λυκείου και του Τεχνολογικού Λυκείου, το οποίο είναι απόρροια του πενταετούς Εθνικού Διαλόγου. Έχουμε ήδη κάνει μια συζήτηση με τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση, η οποία θα εντατικοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα, ούτως ώστε ένα Σχέδιο Νόμου να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο.
Η φιλοδοξία μας είναι να καταργήσουμε την «κατάρα» του εκπαιδευτικού μας συστήματος, που δεν είναι άλλη από την «παπαγαλία». Νομίζω ότι το νέο Πρόγραμμα Σπουδών το αντιμετωπίζει αποφασιστικά, κατεβάζοντας τη μεθοδολογία της έρευνας από την Τριτοβάθμια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να μάθουμε τα παιδιά μας πώς να μαθαίνουν. Όχι να τους φορτώνουμε με γνώσεις, τις οποίες μετά από λίγο θα ξεχάσουν.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, σκεφτόμαστε και προτείνουμε, αντί να έχουμε έξι μαθήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, να έχουμε τέσσερα. Μειώνοντας τα μαθήματα, μειώνουμε τον κόπο των μαθητών, αυξάνουμε τη δυνατότητα κριτικής γνώσης και έτσι νομίζω ότι πάμε σε ένα καλύτερο πλαίσιο».

Μετεγγραφές φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και για τους εισακτέους του 2011

10-06-13 Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στον ΑΝΤ1 και το Γιώργο Παπαδάκη

ypdvmth thumb other250 0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  του  http://www.minedu.gov.gr/
Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, δήλωσε τα εξής:
Επεκτείνουμε τις μετεγγραφές φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και για τους εισακτέους του 2011
«Επαναφέραμε τον θεσμό των μετεγγραφών ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε μία περίοδο, όπου οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες. Μ’ αυτό τον τρόπο θέλαμε, βάζοντας μία σειρά από κριτήρια, να αντιμετωπίσουμε σειρά προβλημάτων.
Μέσα στον Απρίλιο έληξε η διαδικασία και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, έγινε η επεξεργασία των στοιχείων. Να σας πω ότι είχαμε 4.604 αιτήσεις, πολύ κάτω από το 10% του συνόλου των εισακτέων του 2012. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή δεν έχουμε υπερβεί το 10%, μπορούμε να επεκτείνουμε το μέτρο και για τους εισακτέους του 2011.
Επειδή δε θέλαμε να κάνουμε τις μετεγγραφές εν μέσω του εαρινού εξαμήνου, αυτοί που θα μετεγγραφούν, θα πάνε στο νέο Ίδρυμα το Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς».

Η νέα προκήρυξη Εμπορικού Ναυτικού 2013


Αναδημοσίευση από το  proson.gr


Ο αριθμός των σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις ΑΕΝ κατά το ακαδημαικό έτος 2013 2014 είναι:  620 Πλοίαρχοι και 340 Μηχανικοί.


Ολόκληρη η προκήρυξη

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ


Αναδημοσίευση από: esos.gr



Τη Δευτέρα , εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί ο αριθμός εισακτέων κατά τμήμα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.



Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων , με βάση το νέο ακαδημαϊκό Χάρτη που προβλέπει το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ  θα είναι μειωμένος  στα ΤΕΙ περίπου 30%  και στα Πανεπιστήμια θα αυξηθεί κατά 15% αύξηση.   Κατά μέσο όρο  η μείωση δεν θα υπερβεί το 4% .