Φοιτητής

Οδηγίες προς τους φοιτητές για να μετεγγραφούν από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο και από ΤΕΙ σε ΤΕΙ 2013. Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται.

Πηγή:  esos.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι είναι αυτοί που δικαιούνται μετεγγραφής;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλοι οι επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις Πανελλαδικού επιπέδου το Σχολικό Έτος 2011-2012 και κατετάγησαν σε θέσεις εισαγωγής ΑΕΙ της ημεδαπής και εφόσον το ετήσιο εισόδημα κατά το οικονομικό έτος 2011 του δυνητικού δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του, δεν ξεπερνά τις 7.500 ευρώ, κατά κεφαλήν. Για τις μονογονεικές οικογένειες και τους επιτυχόντες που πάσχουν από τις αναφερόμενες στο παράρτημα της υπ΄ αριθμόν Φ.151/122732/Β6 (ΦΕΚ Β΄1612/2010 ) παθήσεις ή έχουν πραγματοποιήσει δωρεά οργάνων σε συγγενή Ά  ή ΄Β βαθμού ή οι γονείς ή κηδεμόνες αυτών, ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά υπήρξαν άνεργοι για 10 μήνες εντός του 2012, το ανωτέρω εισόδημα υπολογίζεται στο διπλάσιο δηλαδή 15.000 ευρώ κατά κεφαλήν.  Συνέχεια

Χρήσιμες συμβουλές προς γονείς και φοιτητές από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή, για την εύρεση κατοικίας. 



Ψάχνοντας, για σπίτι οι φοιτητές και οι γονείς τους, πρέπει να προσέχουν:1. Τα σπίτια στο κέντρο των πόλεων είναι, κατά κανόνα, παλαιότερα και πιο ακριβά σε σχέση με αυτά που βρίσκονται εκτός κέντρου.
2. Να ελέγχουν την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι μας παρέχει αυτή (super market, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη κλπ).
3. Να ελέγχουν καλά το σπίτι, για να διαπιστώσουν τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουν στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσουν να κατοικούν στο σπίτι.
4. Να έχουν πλήρη εικόνα του κόστους (κοινόχρηστα, πετρέλαιο), προτού καταλήξουν στην απόφαση να νοικιάσουν ένα σπίτι.
Επίσης πρέπει απαραίτητα να γνωρίζουν:  Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ


Επτά συμβουλές προς τους νέους φοιτητές και τους γονείς τους από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων


1. Μην πανικοβάλλεστε, σπίτια υπάρχουν για όλους! Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή, ούτε τα μαθήματα αρχίζουν την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων!!  

2. Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, (σύνηθες λάθος των γονέων...)! Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω, υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα!

3. Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε. Αν σας ζητήσουν μίσθωμα που υπερβαίνει τα οικονομικά σας, μη το δεχτείτε, γιατί θα βρείτε σίγουρα αυτό που ζητάτε λίγο παραπέρα!  Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ


Με ποιους τρόπους μπορούμε να βρούμε φοιτητικό σπίτι



Αναζήτηση για φοιτητικό σπίτι μπορούμε να κάνουμε:

1. Από διάφορα sites αγγελιών.
Βρήκαμε τα παρακάτω: 
                                                      http://getahome.gr/  
                                                      http://www.homebay.gr/SearchByArea.aspx?t=1&a=2  
                                                      agelioforos.gr  κυρίως για Θεσσαλονίκη.

2. Από αγγελίες στους πίνακες ανακοινώσεων των σχολών.

3. Από ενοικιαστήρια έξω από τα σπίτια, κολώνες και άλλα δημόσια μέρη.

4. Από μικρές αγγελίες στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, Πανελλαδικό και Τοπικό.

5. Από τις τοπικές Ενώσεις Ιδιοκτητών Ακινήτων. Για να δείτε τον  κατάλογο σωματείων ΠΟΜΙΔΑ πατήστε:  http://www.pomida.gr/pomida/meli.htm  Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ



Αισθητή μείωση κόστους της φοιτητικής στέγης


 Για πληθώρα διαμερισμάτων που απευθύνονται σε φοιτητές, «με ιδιαίτερα συμπιεσμένες τις τιμές», έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων Β. Ελλάδας, Νίκος Δίγκας-Χαρδαλιάς. «Ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής μπορεί να εξασφαλίσει τη διαμονή του σε ακίνητο με τιμή ακόμα και κάτω των 150 ευρώ», ανέφερε, σημειώνοντας πως «θα ήταν φαιδρό προ πενταετίας να μιλούσε κανείς για φοιτητική διαμονή με το κόστος της να διαμορφώνεται σε ποσό κάτω των 350 ευρώ». Μάλιστα, ο κ. Δίγκας σημειώνει ότι ενώ ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης ακινήτων, ωστόσο μαζί με την οικογένειά του μένει σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αυτό που άλλαξε είναι η σχέση σπιτονοικοκύρη - ενοικιαστή. Οπως λέει ο κ. Δίγκας, πλέον ο μισθωτής προβαίνει σε πλήθος ερωτήσεων προς τον υποψήφιο ενοικιαστή. Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ

Φοιτητικές Εστίες Προυποθέσεις - Δικαιολογητικά

Κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των φοιτητών – σπουδαστών που πρόκειται να εισαχθούν στις Φ.Ε-Σ.Ε. γίνεται από την Εφορεία της Εστίας µε κοινωνικοοικονοµικά κριτήρια.
Κατά την αξιολόγηση συνυπολογίζονται:
1. Κοινωνικά κριτήρια όπως απορίας, ορφανοί, άτοµα µε ειδικές ανάγκες, πολυτεκνία.
2. Το ετήσιο δηλωθέν εισόδηµα των γονέων τους. ∆ηλωθέν εισόδηµα είναι το συνολικό εισόδηµα που δηλώνει ο φορολογούµενος από κάθε κατηγορία προκειµένου να φορολογηθεί.
3. Ο αριθµός των µελών της οικογένειας του υποψηφίου, στον οποίο αναφέρονται οι γονείς και τα ανύπαντρα αδέρφια κάτω των 22 ετών όταν δεν σπουδάζουν και κάτω των 28 ετών φοιτητές σπουδαστές –τριες.
4. Σε περίπτωση πολύτεκνης οικογένειας λαµβάνονται υπόψη οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1910/1944  (ΦΕΚ Α 229) «Περί τροποποιήσεως και συµπληρώσεως της νοµοθεσίας Περί προστασίας πολυτέκνων», όπως τροποποιήθηκε µε τις διατάξεις του Νόµου 860/1979  (ΦΕΚ Α2). Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε εδώ

Κατάλογος ηλεκτρονικών διευθύνσεων σχολών και τμημάτων ανά Πανεπιστήμιο και πόλη

Ένας εύχρηστος κτάλογος που περιέχει όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων των Πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων, ταξινομημένες ανά Πανεπιστήμιο και ανά πόλη. Πατώντας πάνω στο όνομα του Πανεπιστημίου, της Σχολής ή του Τμήματος μεταφέρεστε στο αντίστοιχο site.



  
Τμήμα Θεολογίας


Συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου