Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Αναλυτική εκτίμηση βάσεων για το 1ο Επιστημονικό πεδίο και την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Δεν αναμένονται μεγάλες αυξομειώσεις στις βάσεις του 1ου Επιστημονικού πεδίου.

Στις σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, Ανθρωπιστικών (Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών) με το νέο σύστημα, έχουν δικαίωμα πρόσβασης μόνο υποψήφιοι που έχουν φοιτήσει στην Ομάδα προσανατολισμού Θεωρητικών σπουδών.

Τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο είναι:

α) Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή (1,3)
β) Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή (0,7)
γ) Νεοελληνική γλώσσα
δ) Λατινικά

Από τον τύπο υπολογισμού των μορίων προκύπτει ότι:

Κάθε μονάδα των Αρχαίων αντιστοιχεί σε 330 μόρια

Κάθε μονάδα της Ιστορίας αντιστοιχεί σε 270 μόρια

Κάθε μονάδα της Νεοελληνικής γλώσσας και των Λατινικών αντιστοιχεί σε 200 μόρια.

Τα μόρια του υποψήφιου είναι το άθροισμα των παραπάνω αριθμών.

Δείτε τη σύγριση των φετινών με τις περσινές βαθμολογίες των μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας για το 1ο Επιστημονικό πεδίο.




Δείτε και τα Λατινικά και τη Νεοελληνική γλώσσα:



Με δεδομένο ότι ο αριθμός εισακτέων καθώς και ο αριθμός των υποψηφίων δεν έχουν μεταβληθεί σημαντικά η μικρή άνοδος που φαίνεται στην επίδοση καλύπτεται από την αλλαγή του τρόπου εξέτασης (τέσσερα μαθήματα) και του υπολογισμού των μορίων (χωρίς το bonus των προφορικών βαθμών). 
Αν υπολογίζαμε τα μόρια που θα είχαν οι περσινοί υποψήφιοι με τα περσινά θέματα και επίδοση αλλά με το νέο τρόπο υπολογισμού θα διαπιστώναμε πτώση περίπου 400 μόρια στις πολύ υψηλές σχολές που θα έφτανε και μέχρι 1500 μόρια στις χαμηλές.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω δεν αναμένονται μεγάλες αυξομειώσεις στις βάσεις του 1ου Επιστημονικού πεδίου. Διαφένεται μια πολύ μικρή άνοδος στις σχολές με πολύ υψηλές βάσεις το 2015 και μια πολύ μικρή πτώση στις χαμηλές και μεσαίες.


3 σχόλια:

  1. Χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα υλικά αλλά και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας η εταιρία μας αναλαμβάνει να μεταφέρει όλες τις οικοσυσκευές σας οικονομικά, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης προς τον πελάτη.
    Οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων και η διεύρυνση της παγκόσμιας αγοράς έχουν δημιουργήσει την ανάγκη άμεσης και οικονομικής αποστολής εμπορευμάτων και σε παγκόσμια κλίμακα πλέον.
    Η εταιρίας μας αναλαμβάνει τη μεταφορά των προϊόντων της επιχείρησης σας και εκτός των συνόρων της χώρας, δίνοντας σας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ενημερώνεστε κάθε στιγμή για την πορεία της τη δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων .
    Η εταιρία μας εξειδικεύεται στις μετακομίσεις εταιρειών, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους. Τα πακέτα υπηρεσιών που προσφέρουμε ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες της μετακόμισης. Αναλαμβάνουμε όχι μόνο τη μεταφορά όλων των αντικειμένων της επιχείρησής σας, αλλά και το πακετάρισμα, την αποσυναρμολόγηση και την επανασυναρμολόγηση τους.
    Μεταφορές Μετακομίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή