Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Υπολογίστε μόνοι σας που μπορείτε να περάσετε

Φέτος οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε σχολές που κατανέμονται σε πέντε επιστημονικά πεδία. Στους παρακάτω πίνακες θα δείτε όλες τις σχολές κατανεμημένες στα πέντε Επιστημονικά πεδία.  Οι σχολές είναι ταξινομημένες σύμφωνα με τις προτιμήσεις των υποψηφίων το 2015. Για τη δημιουργία των πινάκων έχουν χρησιμοποιηθεί τα περσινά στατιστικά στοιχεία του ΥΠΕΘ και έχουν υπολογισθεί τα ειδικά μαθήματα.

Στην στήλη ΘΕΣΕΙΣ αναφέρεται ο αριθμός εισακτέων με το νέο σύστημα για το ακαδημ. έτος 2016-2017.

Στην στήλη ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ αναφέρεται ο αριθμός εισακτέων με το νέο σύστημα μέχρι και αυτή τη σχολή για το ακαδημ. έτος 2016-2017. Δηλαδή από την τελευταία στήλη και σύμφωνα με τα στατιστικά των βαθμολογιών των φετινών πανελλαδικών, καθώς και τη θέση που εσείς βρίσκεστε μπορείτε να δείτε σε ποιες σχολές μπορείτε να περάσετε.

Παράδειγμα στο 1ο ΅Επιστημονικό πεδίο η σχολή  ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (Θεσσαλονίκη) στο ΑΠΘ  έχει κωδικό στο μηχανογραφικό 172, ανήκει στο 1ο Επιστημονικό πεδίο και θα δεχτεί 138 από τους υποψήφιους με το νέο σύστημα.

Τέλος, με βάση τη σειρά της στον πίνακα, για να μπορεί ένας υποψήφιος να εισαχθεί σε αυτή πρέπει να βρίσκεται στους 1063 καλύτερους στη βαθμολογία πανελλαδικά.

Αναλυτικότερα ανά ομάδα προσανατολισμού και ανά επιστημονικό πεδίο σε επόμενες αναρτήσεις.

1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ  (πατήστε στην εικόνα)




2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ  (πατήστε στην εικόνα)




3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ  (πατήστε στην εικόνα)


4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ  (πατήστε στην εικόνα)



5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ  (πατήστε στην εικόνα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου