Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Εκτίμηση βάσεων σχολών 2013. Κάντε μόνοι σας εκτίμηση των βάσεων των σχολών που σας ενδιαφέρουν



Υπάρχει μια πρώτη η εκτίμηση ότι θα σημειωθεί πτώση των βάσεων στις περισσότερες σχολές με εξαίρεση ίσως αυτές του 1ου πεδίου. Αυτή όμως δε θα είναι ομοιόμορφη σε κανένα πεδίο, ιδιαίτερα φέτος που όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενα άρθρο είναι πολλές οι παράμετροι που έχουν αλλάξει.


Αν όμως θέλετε, θα μπορούσατε ακολουθώντας τους πίνακες της ανάρτησης   Εκτίμηση  βάσεων αλλιώς   να κάνετε και μια εκτίμηση της βάσης όποιας σχολής σας ενδιαφέρει ακολουθώντας περίπου την αντίστροφη διαδικασία.



Δείτε πρώτα στον τελευταίο πίνακα στην τελευταία στήλη με το χρώμα τον αριθμό των εισακτέων μέχρι αυτή τη σχολή. Ας υποθέσουμε ότι βρήκατε  Σ=9700

Προσέξτε μόνο για τις σχολές που βρίσκονται ψηλά στον πίνακα αφαιρέστε από αυτό που βρήκατε τον αριθμό εισακτέων των σχολών με ειδικό μάθημα γιατί η πραγματική θέση τους είναι χαμηλότερα στον πίνακα.

Υπολογίστε επίσης ότι σε αυτό τον αριθμό εισακτέων περιλαμβάνονται και οι ειδικές κατηγορίες.

Συνεχίστε με τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του επιστημονικού πεδίου που σας ενδιαφέρει και  το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης. Βρείτε τους αντίστοιχους πίνακες και υπολογίστε περίπου τι βαθμό θα είχε, σε κάθε έναν από αυτούς τους πίνακες, ένας υποψήφιος που θα βρισκόταν 9700 θέσεις κάτω από τον πρώτο.

Ας υποθέσουμε ότι βρήκατε:

ΓΒΠ=18     Α μάθημα αυξημένης βαρύτητας  Α=15     και    Β μάθημα αυξημένης βαρύτητας  Α=17

Πολλαπλασιάστε:    ΓΒΠ * 800 ,    (Α+0,6) * 130    και    (Β+0,6) * 70

Τέλος προσθέστε όλα τα προηγούμενα.  

Εφαρμόστε δηλαδή τον τύπο:   Βάση σχολής =  ΓΒΠ * 800 + Α * 130 +  Β * 70

Τέλος θα πρέπει να συνυπολογισθούν:

Η πόλη στην οποία βρίσκεται η σχολή (η Αθήνα και γενικά οι μεγαλύτερες πόλεις θα βρίσκονται ακόμα πιο ψηλά από ότι πέρσι στις προτιμήσεις των υποψηφίων)
καθώς και
Το αντικείμενο της σχολής (Οι σχολές που επαγγελματικά οδηγούν σε απασχόληση στο δημόσιο τομέα χωρίς άλλη διέξοδο, όπως οι παιδαγωγικές, και άλλες θα σημειώσουν πτώση στη ζήτηση και επομένως και στα μόρια εισαγωγής)


5 σχόλια:

  1. Κυρια Φανη καλησπερα. Προσπαθησα να υλοποιησω τα παραπανω αλλα καταληγω καθε φορα σε διαφορετικο αποτελεσμα.Μαλλον κατι δεν κανω σωστα.Θα μπορουσατε να με επιβεβαιωσετε? γβπ=13.67,μαθ κατ=6.8 φυσ κατ=8.6 τεχν2.Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία Φανή καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι για το Τμήμα Πληροφορικής Κέρκυρας (θέση 27.130), λόγω εντοπιότητας. Σύμφωνα με τους πίνακες και τις οδηγίες σας έβαλα: ΓΒΠ=11,2, ΜΑΘ.ΚΑΤ.=5,2, ΦΥΣ.ΚΑΤ.=7,5. Η βάση που βγαίνει είναι 10.161 μόρια. Έχετε την καλοσύνη να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας, για να ελέγξετε αν διάβασα σωστά τους πίνακες και έβγαλα σωστό αποτέλεσμα;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Με εκτίμηση, Αγγελική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας, προσπαθώ να καταλάβω τον τρόπο που δουλεύει το σύστημά σας αλλά δυσκολεύομαι. Είμαι από θεωρητική κατεύθυνση και πήρα επιλεγόμενο Βιολογία. Στα Αρχαία έγραψα 18.8 ,στα Λατινικά 19.9 , στην έκθεση 19, στη Βιολογία 20, στην Ιστορία 20 και στη Λογοτεχνία 19. Ο ΓΒΠ είναι 19.62. Για το 1ο πεδίο έχω 19592 μόρια και για το 3ο 18268. Μπορείτε να δείτε τι πιθανότητες έχω για τις Ιατρικές της Λάρισας, Κρήτης, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης καθώς και για τις δύο Οδοντιατρικές, μιας και τα δήλωσα πριν τη Νομική της Αθήνας; Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας, προσπαθώ να καταλάβω τον τρόπο που δουλεύει το σύστημά σας αλλά δυσκολεύομαι. Είμαι από θεωρητική κατεύθυνση και πήρα επιλεγόμενο Βιολογία. Στα Αρχαία έγραψα 18.8 ,στα Λατινικά 19.9 , στην έκθεση 19, στη Βιολογία 20, στην Ιστορία 20 και στη Λογοτεχνία 19. Ο ΓΒΠ είναι 19.62. Για το 1ο πεδίο έχω 19592 μόρια και για το 3ο 18268. Μπορείτε να δείτε τι πιθανότητες έχω για τις Ιατρικές της Λάρισας, Κρήτης, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης καθώς και για τις δύο Οδοντιατρικές, μιας και τα δήλωσα πριν τη Νομική της Αθήνας; Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή