Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ερωτηματολόγιο για τα αποτελέσματα της Α΄ Λυκείου

Έρευνα:  Βελλίδου Φανή, Μαθηματικός


Ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για συγκέντρωση αποτελεσμάτων Α΄ Λυκείου.


Φέτος, για πρώτη φορά στην Α΄ Λυκείου έχουμε νέο εξεταστικό σύστημα. Ύλη που ορίστηκε πανελλαδικά, θέματα  κατά 50% με κλήρωση ήταν από την "Τράπεζα θεμάτων", αλλαγή στον τρόπο προαγωγής των μαθητών και συνυπολογισμό του βαθμού των τριών τάξεων του Λυκείου στο βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Κοινή διαπίστωση είναι ότι δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα.

Τεράστια ύλη στα περισσότερα μαθήματα.

Η "τράπεζα" δημοσιεύτηκε μόλις τρεις μέρες πριν τις εξετάσεις ενώ στήθηκε πρόχειρα  με αποτέλεσμα να περιέχει:

  • Από πολύ εύκολα έως πολύ δύσκολα θέματα
  • Θέματα  εκτός της λογικής των οδηγιών διδασκαλίας του υπουργείου ή ακόμη και εκτός ύλης.
  • Θέματα με λάθη.  
Ασάφειες στις προϋποθέσεις προαγωγής των μαθητών. Η τελευταία αλλαγή έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι 26/6/2014, ζητώντας μάλιστα από τα σχολεία που είχαν εκδώσει αποτελέσματα να τα ξαναεκδώσουν.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε πολύ περισσότερα προβλήματα. Γεγονός όμως είναι ότι πολλοί μαθητές παραπέμπονται για επανεξέταση το Σεπτέμβρη, ενώ αρκετοί καλούνται να επαναλάβουν την τάξη.

Σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία για τις οικογένειες των μαθητών και με δεδομένο ότι η χρηματοδότηση για την παιδεία δεν πρόκειται να αυξηθεί είναι τουλάχιστον περίεργο να αποφασίζει φέτος το υπουργείο να εφαρμόσει ένα τέτοιο σκληρό σύστημα. Είναι χρήσιμο επομένως να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα αποτελέσματα των μαθητών της Α΄ Λυκείου.

Το παρακάτω ερωτηματολόγιο προσπαθεί να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.
Στο blog e μ@θητής θα υπάρξει ανάλυση των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν.
Το αρχείο με τα αποτελέσματα όμως θα είναι ορατό σε όλους, αφού στόχος της έρευνας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη και διεξοδικότερη ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο πατήστε:  ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου